vineri, 8 martie 2013

Florile, vizibilitatea și impactul

vineri, martie 08, 2013 Scris de Cristina 4 comentarii
     Numitorul comun al primelor zile de primăvară sunt florile oferite sexului gingaș, sub diferite simboluri. Nu înțeleg, totuși, satisfacția de a priva de fotosinteză minunăție de sinestezii, așa cum nu înțeleg conceptul de defilare ostentativă cu brațul plin de flori, ca o confirmare a ceva. Nu știu care ceva.
     Dându-se două mulțimi într-o singură unitate, cea a studenților și cea a domnișoarelor care frecventează aceeași facultate, se ia un element din prima mulțime care se adresează unei exponente din cea de-a doua. Ea nu este nici cea mai colegă, nici măcar vreo frumusețe, vreo fostă sau viitoare cu obligații către el, dar să considerăm că se înscrie în prototipul profilului de "colegă de gașcă", și la împărțit cursuri, și la berile din timpul liber.


     

     Să fii cavaler și să oferi flori unei purtătoare deosebite de cromozomi XX din viața ta echivalează cu o acțiune de voluntariat, căruia trebuie să-i asiguri impactul și vizibilitatea, asigurându-te astfel că primești finanțare. Emoțională, în cazul de față. Pentru că florile se oferă cu cântec, în public, sub priviri curioase și zâmbete invidioase, sub impulsul unei prețuiri reflexe, lipsită de orice complicitate, în emoție de marketing și obligații consumatoriste. Fără alte intimități sufletești, fără altă însemnătate.  
   
     Nici florile nu mai sunt ce au fost, dar apoi semnificația lor.

4 comentarii:

  1. Am adus niste fluturi in dar!!ི/ྀ ི/ྀ ི/ྀ ི/ྀ

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) ce farmec mai au daca nu sunt date in public? :))) :D ti-am trimis un mail pe adresa pe care ai lasat-o pe blogul meu. astept datele tale ca sa-ti trimit premiul :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Andra, îmi plac surprizele, d-abia aștept! Și mulțumesc :)

    RăspundețiȘtergere