vineri, 5 decembrie 2014

Teoria cepei

vineri, decembrie 05, 2014 Scris de Cristina 1 comentariu
     Provine din familia liliaceelor, este o plantă erbacee, comestibilă, bienală. Cu origini din Asia centrală și de vest, este una dintre cele mai vechi plante cultivate, folosită ca medicament, condiment sau legumă. Are miros puternic, specific, tulpină dreaptă aeriană, bulb subteran, frunze cilindrice și multe flori albe.
sursa: Wikipedia


     Wikipedia îmi șoptește că în Egiptul antic, ceapa era considerată un simbol al vieții eterne, cu referire la inelele concentrice și forma sa rotundă. A fost, de asemenea, apreciată pentru calitățile terapeutice, tonice și antiinfecțioase. Mai târziu, la romani( fără diacritice!), ceapa devine o sursă a alimentației de bază. În secolul al XV-lea, olandezii se preocupă de cultivarea diferitelor specii de ceapă, după culoare, formă și gust.

     Și pe acest fundal, ceapa mă-sii de dreptate dacă faci cât o ceapă degerată, după ce mănânci o ceapă degerată și apoi ești făcut de cineva ceapă cu apă!  Și mai faci ochii cât cepele, degeaba!

Un comentariu: