miercuri, 16 iulie 2014

Hai la munte, in Muntii Retezat!

miercuri, iulie 16, 2014 Scris de Cristina Niciun comentariu
     Cu mintea la Plaja cu ganduri si muntii cu provocari si cu dor de " Climbing mountains outside is climbing mountains inside", invitatia la Festivalul "Drumetii montane" imi pica asemenea razelor de soare intr-o zi cu nori. Adica, pe suflet. In primul weekend din august, asociatia Drumuri montane & grupul Jnepenii va face program in Complexul Turistic Cheile Butii, Hunedoara, din Muntii Retezat. Cazare in conditii de lux, la mii de stele, in corturi sau alegand alternative in complexul anterior mentionat.
     Cea de-a treia editie a evenimentului sportiv- cultural- ecologic Festivalul "Drumetii montane" propune concurentilor activitati de escalada, orientare, raid montan, activitati dedicate copiilor, program cultural si seara cu folk la foc de tabara si cateva probe surpriza. Exista categorii pentru distributia participantilor la competitie, impacand toate varstele si abilitatile. Participarea necesita un echipament minim obligatoriu, individual: incaltaminte cu talpa aderenta, lanterna, fluier si pelerina de ploaie, iar pe echipa: aparat foto/telefon cu camera, busola, trusa sanitara, bidon pentru apa, rucsac si sursa de foc. Pentru ca pe munte ne luam in serios.

     Probele desfasurate in cadrul Festivalului se vor desfasura in conformitate cu regulamentul Competitiei Nationale de Turism Sportiv „Stafeta Muntilor", urmarind promovarea si popularizarea turismului sportiv ca modalitate eco de petrecere a timpului liber. Organizatorii urmaresc imbunatatirea cunostintelor participantilor la festival despre biodiversitate intr-o maniera ludica, implicarea in activitati protective ale mediului si dezvoltarea spiritului competitional, prin prganizarea probelor cu specific montan, in masivul Retezatul Mic. Premiile oferite de partenerii festivalului sunt substantiale!


Pentru pasionatii muntelui, nu e nevoie de argumente in plus. Afla de eveniment si il bifeaza in agendele personale. Pentru ceilalti, mai putin apropiati de varfuri si trasee, e nevoie sa arunce un ochi pe pagina de Facebook a festivalului, sa se imprieteneasca cu niste muntomani si cu entuziasm, sa incerce ceva nou! 1-3 august 2014, Parcul National Retezat!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu