sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Rush (2013)

sâmbătă, ianuarie 04, 2014 Scris de Cristina 3 comentarii
Rush e o datorie deja veche, dar inseamna pentru mine ceea ce a fost The words in 2012, din foarte multe motive si putine cuvinte care sa explice alegerea. Tin minte o gramada de detalii actual irelevante, dar pline de semnificatii de tot felul. Si ceva zambete si tot ce a urmat dupa.


E de (re)vazut la inceput de an, e o doza buna de motivatie.

" A wise man can learn more from his enemies than a fool from his friends."

" Happiness is your biggest enemy. It weakens you. Puts doubts in your mind. Suddenly you have something to lose."

3 comentarii:

  1. "The closer you are to death, the more alive you feel. It’s a wonderful way to live."

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr, filmul are o buna doza de situații hilare. Surprinzător într-un fel, multe îl au ca protagonist pe ăl mai serios dintre eroi, i.e. Lauda. De remarcat și rezilienta lui. Nu știu în ce măsură totuși, realitatea acelor ani e reflectata în film. Mi-ar plăcea sa cred ca a fost pe undeva pe aproape...
    In cu totul alt context, mi pare amuzant ca menționezi "The words" pentru ca e filmul pe care l-am văzut prima data "din cauza" ta, acum câteva luni bune, și pe care l-am revăzut cu placere, recent, la câteva zile distanta de "Rush".
    So... (vorba lu' Don Jon).
    CC


    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi se pare irelevant dacă filmul e chiar proiecția realității sau e varianta fictivă. L-am recomandat unui prieten și mi-a reproșat că, de fapt, confuzia clasamentului din ultima cursă nu a existat. Așaa, șiii?
    Pe mine, filmele astea două, "Rush" & "The words", m-au atins în niște puncte care au legătură cu ceva viziuni personale. Și cred că mi-a plăcut modul cum am rezonat cu intrigile lor, cum m-am regăsit în niște situații. Am în minte o grămadă de alte motive, mai ales că și eu am revăzut recent ambele filme :) Totuși, nici unul dintre ele nu este my fav.
    Altfel, d-abia aștept "American hustle" pt Bradley :) Și dincolo de simpatia pe care i-o port domnului Joseph Gordon-Levitt, "Don Jon" e "o labă tristă', ca să citez clasicii în viață.
    Și că tot am adus vorba, animația "Frozen" a intrat rapid în topul filmelor care mi-au adus zâmbete multe, multe, chiar dacă e din alt registru.

    RăspundețiȘtergere