sâmbătă, 24 august 2013

Toamnă sufletească

sâmbătă, august 24, 2013 Scris de Cristina 4 comentarii
E o după-amiază de vreme apăsătoare. Si gânduri asemenea.
Un mic fior, de dor mai degrabă decât de rece, mă scutură din fixitatea cu care-mi atârnasem privirea-n liliacul din gradina cu flori. S-a dus verdele lui, întocmai concentrării mele. S-au dus și legănările balansoarului de vise, din fața casei, așa cum se duc toate bucuriile atunci când nu dai cu piciorul.


Si dacă acum e august și mi-e în gât o melancolie de toamnă sufletească, cu miros de vie coaptă și amurg grăbit, cu vânt jucauș și nostalgii, multe nostalgii, știu că în noiembrie îmi va fi deja iarnă și frig acut de eșec semiscuzabil, cu atâtea motive, cât fulgii din ninsoare.

Nu e nimic de făcut. Si totuși atât de mult a rămas.

4 comentarii:

  1. E nostim, amuzant chiar cum aceeasi predispozitie ma incearca. Ma regasesc in aceasta toamna sufleteasca de care vorbesti, in acest oarecare semi-abandon, intr-o deriva nostalgica din care sper sa pot iesi... dar oare cand?
    Oricum ar fi, sper doar sa nu fie cazul niciunui fel de esec in ceea ce te priveste.
    Multe realizari (si succesuri ;)),
    CC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CC, m-a mai certat astazi cineva pentru "esec". Ne cunoastem?
      Nu stiu ce sa zic de toamna mea, e intr-un fel boema, intr-un fel chinuitoare, sigur consumatoare de muulta energie interioara. Si introspectii. Si e si bine, e si rau.
      Iti doresc o toamna sufleteasca insorita! :)

      Ștergere
    2. Re-salut,
      Multumesc de urare! Asemenea. Coincidenta sau nu, sau doar ca hazardul oranduieste bine lucrurile, am dat peste "Emotie de toamna" a lui Nicu Alifantis. Chapeau bas! maestrului. Chapeau bas si gestului dumnealui care a facut oarecare senzatie. Cred ca merg ca unse versurile dumnealui cu tema postului tau.
      Pomenind de introspectii, asta ma duce cu gandul la "Petit traité de vie intérieure" a lui Frédéric Lenoir. Desi poate parea prozaic pe alocuri, e o lectura optimista si un indemn la imbogatirea vietii interioare.
      Nu cred ca ne cunoastem. Desi e destul de relativ. Intr-adevar, am citit cu placere posturile trecute (printre care si o alta recomandare de film, i.e. The words - o sa incerc "The deep", for trustworthiness sake ;)) si cred ca blogul tau te descrie, e drept, chiar si partial.
      Cele mai bune urari,
      Acelasi CC

      Ștergere
    3. Ha ha, "The Deep" e deeeeep intr-un fel, pe mine m-a incercat curiozitatea pt perspectiva regizorala. Urmeaza cat de curand o recomandare noua:D
      Multumesc de reveniri si recomandare! Nu stiu cat de mult ma descrie blogul sau cel putin, cat de obiectiv, cert e ca mijlocesc atent perceptiile.
      Cat priveste toamna, azi a fost putin mai senin, nu-i asa? :)

      Ștergere