Plimbandu-te prin centrul orasului, lasand in urma forfota Pietei Mari, pe straduta marginala a cetatii, pe strada omonima, te-nconjori de urmele trecerii timpului: zidul interior si cel exterior, restaurate sau nu, langa care stau de straja fostele turnuri ale breslelor. Trecand de sala de spectacole Thalia si de cateva cafenele cochete si boeme, Muzeul de Istorie Naturala te intampina cu o gradina numai buna pentru relaxare sau vizitat dinozaurii (:) ), admirat plante, copaci si arbusti ornamentali, specii comune si rare. In plus, exista supraveghere video si paza, ceea ce asigura o "parcare" fara probleme daca esti posesor de bicicleta.
Expozitia de baza din interior schematizeaza, in imagini si exemplare, evolutia lumii vii. Exista si un sector al ecosistemelor, unul paleontologic si unul mineralogic. Orice vizita reprezinta un salt armonios de la trecut la prezent, un melanj intre tehnica si conservare. Protozoare, pesti pisica, amfibieni si gandaci de bucatarie, pelicani si pasarea paradisului, libelule si scheletul unui bizon, toate aceste imagini sunt echivalentul unor momente de liniste, caldura si curiozitate, dar mai ales pasiune pentru natura si conservarea ei.
Tarifele de vizitare sunt foarte accesibile si, ceea ce mi se pare foarte european, exista reduceri semnificative pentru posesorii cardurilor Euro 26!
Multumiri gazdei, ghidului si editorului de text! :)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu