E aglomerat, e forfota peste tot, sunt teii infloriti si inghetata, sunt cafenelele cochete si strada Cetatii cu dinozaurii de la muzeu si pietele centrale si nu poate fi altfel, cand Festivalul International de Teatru nu se rezuma doar la teatru.
Am fost In pasi de samba, cu London School of Samba, in Piata Mare a fost concertul Andrei, ca apoi sa urmeze un moment cu adevarat la inaltime. Trapezistii Asociatiei Les Lendemains au prezentat spectacolul Les Pepones, acrobatic, aerian si burlesc. Au fost momente de respiratie tinuta, de genununchi inmuiati pentru fiecare salt, pentru fiecare mana intinsa in secunda potrivita si pentru fiecare cazatura in plasa de siguranta. Pentru ca da, ca si in viata, nu a mers totul perfect si astfel am privit cea mai palpabila metafora despre cum cazi, dar nu te opresti: te ridici si continui sa fii la inaltime, cu zambetul pe fata, chiar.
Spectacolele stradale au inclus si ritmuri de saxofon cu belgienii Sax a Fond sau Parada Fanfarei din Pisa. The arhitects of air au adus in Piata Mica din Sibiu Luminarium Mirazozo, un castel gonflabil, colorat si calduros, pe care Dragos l-a surprins mai detaliat.
Platforma de arta urbana, "Ziarul orizontal" al lui Dan Perjovschi pe zidul de langa Teatrul National Radu Stanca reprezinta o suma de comentarii sociale asupra carora merita sa-ti arunci un ochi si un gand.
Ramane o bucurie personala ca am bifat vizionarea spectacolului Faust, in regia lui Silviu Purcarete. Si toate celelalte momente care nu sunt incluse in programul festivalului, mai ales cand Dumbrava Minunata si Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra sunt doar la o tura de bicicleta departare de centru. La fel si Paltinisul.
Prezenta mea in capitala culturala europeana din anul 2007 se apropie de sfarsit, dar Festivalul de Teatru International de la Sibiu continua pana pe 15 iunie si macar pentru un weekend, fie el prelungit sau nu, merita sa traiesti experienta diversitatii culturale.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu